ARTIST STATEMENT

Olen Suomessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija.

Työskentelen  maalauksen, piirustuksen, animaation parissa ja esitystaiteen parissa. Työni ovat esittäviä. Väri on aina tärkeä osa työtäni.

Työni ovat kirkkaita, värikkäitä ja pinnaltaan houkuttelevia. Kuin karamellejä mutta myrkyllisellä tai  huumaavalla täyteellä.

Minua kiinnostaa  outous ja arkipäivän surrealistiset kokemukset.  Inspiraation lähteenäni toimii populaarikultuuri, burleski, b-elokuvat, rock-musiikki ja sen visuaalisuus, pelottavat sadut, sirkus, eri alakultturit ja kummalinen kirjallisuus.

Kiinostukseni kohteita ovat myös eri roolit yhteiskunnassa, muutos, transformaatio ja naamioituminen.

Teen myös esitystaidetta burleskin muodossa, tuotan tapahtumia ja esiinnyn. Mielestäni onnistuneet juhlat ovat suuri kokonaistaideteos, jättimäinen performanssi missä kaikilla on paikkansa ja funktionsa. Se voiko taide olla myös viihdyttävää ja onko viidyttävä taidetta on mielestäni aikansa elänyt keskustelu. Kokemuksen arvokkuutta tai tasokkuutta ei voi määritellä kuin kokija ja katsoja itse kunkin teoksen tai tapahtuman äärellä.

Burleskiesitys on minulle suora jatkumo muulle taiteelleni, se on kolmiulotteinen ja vuorovaikutteinen visuaalinen teos jonka kautta voin jakaa asioita mitä en voi saavuttaa maalauksen, piirustuksen tai animaation keinoin.

Teen opastuksia ja ohjauksia humoristisena performanssihahmona Leila Halkeamana, lisäksi teen tilauksesta teemallisia kuvataideopetuksia ja juontoja tilaisuuksiin.

*********************************

I am a visual artist living and working in Helsinki, Finland.

I work mainly with painting, drawing, performance, burlesque and during the last years also with animation.
My works are always figurative. For me, colour is a very important part of my work.

I want my works to be bright, colourful and tempting. Like candies, but with poison inside the shiny wrapping.

My inspiration comes from  popular culture, burlesque,  B-movies, rock `n´roll music and it´s imagery, circus, tattoos, underground and subcultures and I like to combine these things into my artworks.

I am interested in the different roles of us  human beings in the society. I am intriqued by transformation and camouflage.

Everyday life and it´s odd little moments. Anticipation of something that will happen, the moments before the thunder storm.

I would like that art would be a part of peoples everyday life. I think it can be made and enjoyed outside museums too.

The productions and performances are a way of communicating  directly with the audience. Making the 2 dimensional ideas living and 3 dimensional.

 

Leave a Comment