Unelmien projekti käynnissä

Unelmieni maalausprojekti on käynnissä. Työnimellä Paradise Portraits oleva sarja sai alkunsa viime vuoden residenssiperiodilla New Yorkissa. Olen kerännyt materiaalia, dokumentoinut malleja ja vihdoin päässyt myös aloittamaan maalaamisen.

Sarja tulee olemaan useiden muotokuvien sarja, pääasiassa koostuen burleskiesiintyjistä. Olen dokumentoinut heitä heille rakkaissa paikoissa, kodeissa, luonnossa, kaupungin keskellä. Intiimeissä tilanteissa missä he ovat eräälaisessa välitilassa, katseen kohteena, ei aivan kuitenkaan lavalla mutteivät yksinkään. Teokset ovat suurikokoisia, lähes luonnollisessa koossa ai sitä suurempia. Olen dokumentoinut malleja tähän menessä New Yorkissa ja Las Vegasissa, tänä kesänä matkustan vielä Berliiniin ja Hampuriin sekä uudelleen syksyllä new Yorkiin. Itse maalaukset ovat eräälaisia kollaaseja, reaalimaailman ja fiktion välillä. Osa elementeistä maalauksiin syntyy keskustelujen pohjalta mitä olen käynyt ko. mallien kanssa.

Projekti sai alkunsa tuskastumisesta, mitä voi maalata, mitä maalaus on. Jouduin myös vaihtamaan öljystä akryyliin koska herkistyin maalausnesteille.  Päätin että hyvä maalaus ei voi syntyä väkisin ja kysyin itseltäni mikä on sellaista mitä todella todella haluan maalata? Interiöörejä ja ihmisiä. Burleski ja sen maailma on tiivis osa elämääni, se kiteyttää monet elämäni osa-alueet tiiviksi paketiksi. Tuntui luonnolliselta etsiä mallit siitä maailmasta. Pohdin teoksissani myös nykysymboliikkaa verraten muotokuvan traditioon.

Tämän maalausprojektin oheella tuotan tapahtumia, elokuussa alkaen kuukausittain klubi Ravintolalaiva Wäiskillä. Helsinki Burlesque Festival kulkeekohti yhdeksättä vuottaan. Esiinnyn kotimaassa ja ulkomailla samalla kun dokumentoin lisää malleja.

Helmikuussa aukeaa Voipaalan Taidekeskuksessa kuratoimani näyttely “ I Got You Under My Skin” mistä ihan pian lisää.

Kesäterveisin

Petra

Leave a Comment